Kako do kuće

U početku svaka kuća rađa se kao ideja u nečijoj glavi. Kako bi  ideja postala stvarnost potrebno je napraviti prvi korak, ideju pretočiti u idejno rješenje. Za ovaj zadatak možete i morate pronaći arhitekta. Naravno predloženi projekti iz našeg kataloga će Vam pomoći oko oblikovanja Vaše ideje.  Ovaj stručan i zahtjevan posao možete povjeriti i nama, budući da surađujemo s nekoliko vrhunskih arhitekata. Prednost naših kolega je racionalan odabir  arhitektonskih rješenja i upotrijebljene tehnologije grijanja, hlađenja i ostale opreme potrebne kako bi kuća postala Vaš dom . Nakon  razrade idejnog rješenja, sastaviti ćemo Vam ponudu s opisom  u odnosu na odabrani nivo izvedbe.

Potrebna dokumentacija za dobivanje svih potrebnih dozvola, suglasnosti i ostale dokumentacije kompliciran je i složen posao. Kako bi ovaj posao mogao teći puno lakše mi smo Vam na raspolaganju. Naravno nakon potpisa ugovora, projektant kojeg odaberete će se brinuti o svim potrebnim dokumentima, a započinje provjerom zemljišta u područnom uredu za urbanizam u kojem se saznaje kolika je maksimalna izgrađenost parcele, mogućnost priključka na infrastrukturu, do pozicioniranja budućeg objekta u prostoru. Na žalost ne postoji univerzalni recept za sve parcele, te pojedini uvjeti ne vrijede isto na svim područijma  RH. Nakon završetka ovog procesa kojeg se neki vlasnici ne žele sjećati, možete disati malo lakše, te tada možemo planirati  početak i završetak gradnje Vašeg doma.

Savjetovanje je također važan dio vašeg putovanja do novog doma. Budući na naše veliko iskustvo u gradnji, ishodovanju dokumentacije te samom procesu gradnje, uvijek smo dostupni našim  budućim kupcima. Često se dešava da neki započeti postupak  se u tijeku mijenja zbog promjene zakona ili podzakonskih akata. Budući da mi pratimo, gotovo svakodnevno, događanja u graditeljstvu,  možete nas posjetiti ili poslati mail ako u nešto niste sigurni ili samo želite dobiti informaciju.

Razlozi zašto smatramo da možete  sa sigurnošću povjeriti projektiranje Vašeg objekta nama, su brojni izgrađeni objekti u cijeloj RH. Svaki izgrađeni objekt je pomno projektiran. Sastavni dio svakog  projekta je skup nacrta. Idejne projekte smo već opisali u poglavlju ideja.

Nakon idejnih projekata slijedi projektiranje ili glavni projekt, u njemu se  definira debljina i vrsta  svih zidova, oprema, vrsta krova, nagib, spoj na infrastrukturu, vrsta stolarije i vrsta opreme, statika i brojni drugi detalji.

U tijeku projektiranja glavnog projekta, paralelno se projektira elektroinstalacije, vodoinstalacije, instalacije plina i grijanja.

Nakon završetka projektiranja može se naručiti izvedbeni projekt. Ovaj vrlo važan projekt na žalost često puta je zanemarivan kao nepotreban, no naše iskustvo govori suprotno, izvedbeni projekti su vrlo bitni.

Projekti ove vrste definiraju točan raspored svih elemenata gradnje, prodore kroz  betonske ploče, točan raspored instalacija i još puno pono toga. Zato naša preporuka, ne štedite na projektima, kasnije vam mogu uštedjeti puno vremena, novaca i živaca.

 

Nakon završene ukupne papirologije slijedi građenje.

Možete izabrati između nekoliko ponuđenih modela građenja

Gradnja “ROH-BAU”

Ovaj tip gradnje predlažemo ako želite završetak objekta, odnosno svi obrtnički radovi, završiti sami. Naravno to ponekad nije najbolje rješenje budući da se završetak objekta može razvući i nekoliko mjeseci duže, budući da investitor mora skupljati najpovoljnije ponude od različitih izvođača.

Gradnja “VISOKI ROH-BAU”

Ovaj tip gradnje često predlažemo, budući da investitor tada može često puta i sam organizirati završetak objekta. U tom slučaju možemo predložiti različite majstore, u koje smo sigurni da će Vam ponuditi najbolji omjer cijene i kavalitete.

Gradnja “KLJUČ U RUKE”

Ovakav način gradnje predlažemo kada smo sigurni da investitor želi prepustiti vođenje kompletnog projekta, ali uz njegovo sudjelovanje u odlučivanju. Često puta iz naše prakse, ovakav način dogovaranja izgradnje objekta je najekonomičniji za obije strane.

Gradnja “OD IDEJE DO USELJENJA”

Ovaj tip izgradnje je namjenjen investitorima koji nisu u Hrvatskoj ili jednostavno žele sve prepustiti stručnjacima. Ovaj način izgradnje smo posebno opisali ovdje.

Važna, ako ne i najvažnija karika u ovom lancu je garancija. Na konstrukciju dajemo garanciju deset godina, a za opremu onoliko koliko proizvođač pojedine opreme ili usluge daje. Na sve obrtničke radove garancija se prenosi od izvođača odnosno garancija iznosi dvije godine. Naravno kada je kuća gotova, bitno je i održavanje. Također možemo organizirati održavanje izgrađene kuće ako je vlasnik izvan Hrvatske.